Menu
Your Cart

Kunststof kozijnen plaatsen

Bij VIKA kozijnen bestelt u gemakkelijk en snel uw nieuwe kozijnen. Om de kozijnen te monteren hebben wij een stappenplan gemaakt

Voordat u gaan monteren van de kozijnen, is het van belang dat er een stelkozijn aanwezig is.

Onze kozijnen worden uitgevoerd met een aanslag. U plaatst het kozijn met de aanslag tegen het stelkozijn en bevestigt het kozijn eenvoudig door het vast te schroeven.

De schroefgaten zijn al voorgeboord in het kozijn.

  • Wanneer het stelkozijn is geplaatst, kan het kozijn eenvoudig vastgezet worden met behulp van de voorgeboorde montagegaten.
  • Zorg ervoor dat u het kozijn waterpas bevestigt en de stijlen loodrecht op de onderdorpel stelt, dit kan worden gedaan met behulp van afstandsblokjes en een waterpas.
  • Wanneer u een kozijn met draaiende delen plaatst, fixeert u het kozijn in eerste instantie bij een paar montagegaten en stel het vervolgens waterpas af en controleer als de draaiende delen goed functioneren.
  • Staat het kozijn haaks en functieneren de draaiende delen goed, veranker dan het kozijn door via alle voorgeboorde gaten het kozijn te bevestigen aan het stelkozijn.
  • Voor het afwerken aan de binnenkant tussen het kozijn en het stelkozijn gebruikt u purschuim

Afstellen van draai/kiep systeem

Voor het afstellen van draai/kiep systeem hebben we een handige instructie waarin staat hoe je je ramen kunt afstellen.

Levering van het glas

Als u kunststof deuren of kozijnen inclusief beglazing bestelt bij VIKA kozijnen kunt u kiezen voor een beglaasd of onbeglaasd product.

Kiest u voor beglazing

De kozijnen en deuren worden geleverd zonder glas, het glas wordt los meegeleverd met uw bestelling en kan naderhand geplaatst worden.
Het kozijn is zonder glas lichter en kan daarom ook makkelijker gemonteerd worden.

Onbeglaasd

Bestelt u een ‘onbeglaasd’ kozijn, dan leveren wij de glaslatten erbij. De glassponning is altijd 24 mm. Zorg daarom dat u altijd een glaspakket met een totale dikte van 24 mm bestelt, anders wordt het glas niet goed afgesloten. Wij werken uitsluitend met glassponningen in de binnenzijde van het kozijn. Dit draagt bij aan de inbraakpreventie van de woning