Menu
Your Cart

beglazing

Beglazing

U kunt voor uw kunststof kozijnen ook verschillende soorten glas kiezen,

 • Dubbel glas HR++ 1.1
 • Dubbel glas binnenzijde gelaagd
 • Dubbel glas dubbelzijdig gelaagd
 • Dubbel melk glas
 • Dubbel crepi glas
 • Dubbel chincilla glas
 • Triple glas
 • Triple glas binnenzijde gelaagd
 • Triple glas dubbelzijdig gelaagd
 • Triple melk glas
 • Triple crepi glas
 • Triple chincilla glas
Daarnaast is het ook mogelijk om het kozijn onbeglaasd te bestellen.

Naast standaard glas, bieden wij ook veiligheidsglas aan. Veiligheidsglas wordt toegepast in situaties waar sprake kan zijn van een kans op doorvallen, denk aan schuifpuien, grote raampartijen en deuren volledig van glas.

Omdat wij niet kunnen beoordelen in welke situatie het kozijn geplaatst wordt, zijn wij niet verantwoordelijk voor het wel of niet toepassen van veiligheidsglas.

Beglazing – VIKA kunststof
In al onze kunststof kozijnen en deuren monteren wij standaard Saint-Gobain HR++ glas. HR++ is dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die gescheiden zijn door een spouw waarvan de binnenste ruit voorzien is van een extra HR coating. De spouw wordt gevuld met een Argon gasvulling in plaats van lucht. Dat zorgt voor een minimale isolatiewaarde van u = 1.1 W/m²K. Het is ook mogelijk om de kozijnen te voorzien van drie dubbel glas, ook wel “triplelglas” genoemd. Dit glas heeft een nog betere warmte en geluid isolatie met een minimale isolatie waarde van u = 0.7 W/m²K

Dubbel glas HR++
HR++ is dubbel glas zijn twee glasbladen gescheiden door een spouw. Waarvan de binnenste ruit voorzien is van een extra HR coating. De spouw wordt gevuld met Argon gas in plaats van lucht. De HR++ dubbele glas werd speciaal ontworpen om de kou buiten en de warmte binnen te houden en u volop van het daglicht te laten genieten. HR++ isolatieglas isoleert 4 a 5 keer beter dan enkel glas en 2 a 3 keer beter dan een traditionele dubbel glas. Deze beglazing heeft hierdoor een isolatiewaarde van u = 1.1 W/m²K

Driedubbel glas HR+++
HR+++ zijn drie glasbladen met een dubbele spouw. waarvan er twee zijn voorzien van een HR coating. Deze dubbele spouw wordt gevuld met een argon gas. Hierdoor isoleert driedubbelglas de warmte en het geluid nog beter dan HR++ glas. drie dubbelglas wordt vooral toegepast in nieuwbouw en passief woningen maar kan ook voor renovatie worden toegepast.

De coating zorgt ervoor dat de warmtestraling van bijvoorbeeld uw radiator gereflecteerd wordt en daardoor voor het grootste deel in uw woning blijft. De HR-coating zorgt er tevens voor dat u in de winter profiteert van de warmtestraling van de zon terwijl u in de zomer minder last heeft van de zonnewarmte. De metaalcoating is vrijwel onzichtbaar.

De gasvulling zorgt ervoor dat kou van buiten niet doorgegeven wordt aan de binnen ruit en andersom dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit, zoals bij een droge luchtvulling wel het geval is. Warmteverlies en koudebrug wordt door de gasvulling geminimaliseerd. De edelgas argon die hiervoor wordt gebruikt geeft het glas een extra hoge isolatiewaarde.